Privacy Policy

Privacyverklaring Gadget-House.com

Goed dat je onze privacyverklaring doorleest. Zo weet je meteen hoe we met je gegevens omgaan. Bij Gadget-House.com respecteren wij je privacy en jouw rechten, vooral wanneer het gaat om het verwerken van persoonlijke gegevens. Eerlijkheid, volledigheid en duidelijkheid, daar staan we voor. In deze privacyverklaring lees je dan ook hoe we met jouw persoonsgegevens omgaan, wat daarvan het doel is en hoe jouw privacyrechten zijn beschermd.

Eén ding is zeker: we delen je gegevens nooit voor commerciële doelen met andere partijen.

Deze privacyverklaring geldt zodra je onze website gebruikt en/of je gegevens achterlaat. Wanneer je verder gaat op onze website, accepteer je de volgende voorwaarden. Je accepteert – kortgezegd – het gebruik van cookies en andere digitale tracking systems. Wil je liever niet, ga dan naar: https://www.gadget-house.com/cookies

Deze privacyverklaring geldt vanaf 21 januari 2021 en is de eerste verklaring van ons privacybeleid.

Heb je vragen over ons privacybeleid? Neem dan contact met ons op! Je vindt onze contactgegevens aan het einde van deze privacyverklaring.

Over onze website en webshop

We doen continu ons best om de webshop werkend te houden. Ondanks al onze inspanningen, kan het toch voorkomen dat storingen, moeilijkheden of onderbrekingen ervoor zorgen dat onze webshop niet werkt zoals je van ons gewend bent. Ook kan het zijn dat de device en verbinding waarmee je onze webshop bezoekt ervoor zorgt dat die storingen e.d. voorkomen. We kunnen daarom simpelweg niet 100% voorkomen dat storingen, moeilijkheden of onderbrekingen zich voordoen. Daarom zijn we hiervoor niet aansprakelijk.

We kunnen daarom ook niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die jij of het gebruikte apparatuur oploopt door het bezoeken van onze webshop.

Welke persoonsgegevens we verwerken

We verwerken jouw persoonsgegevens doordat je deze aan ons geeft, zodra je gebruik maakt van onze diensten (waaronder deze webshop en onze klantenservice) of voor het verwerken van jouw bestelling. Het gaat hierbij om de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam

  • Geslacht

  • Geboortedatum

  • Adresgegevens

  • Telefoonnummer

  • E-mailadres

  • IP-adres

  • Overige persoonsgegevens die je zelf aan ons geeft, bijvoorbeeld door een klantprofiel in onze webshop en door contact met onze klantenservice

  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website

  • Internetbrowser en apparaat type;

  • Bankrekeningnummer.

Hoe we met die persoonsgegevens omgaan

Software van onze webshop

Gadget-House.com is een webshop. Onze webshop is ontwikkeld met software van Lightspeed. De persoonsgegevens die je met ons deelt om een bestelling te plaatsen worden daarom gedeeld met Lightspeed. Lightspeed heeft alleen toegang tot de gegevens die noodzakelijk zijn om ons technisch te ondersteunen, zodat we er zeker van kunnen zijn dat jij op onze webshop terecht kan wanneer jij dat wilt. Lightspeed zal jouw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel.

Wij hebben een overeenkomst met Lightspeed. Daarin staat dat Lightspeed verplicht is om te doen wat nodig is om jouw gegevens veilig te houden. De beveiligingsmaatregelen die zij onder andere treffen bestaan uit een SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid.

Lightspeed gebruikt cookies om technische informatie te verzamelen, als het gaat om softwaregebruik. Hierbij worden geen persoonsgegevens verzameld of opgeslagen. Lightspeed heeft wel het recht om de technische gegevens binnen de eigen organisatie te delen om hun dienstverlening te blijven verbeteren.

Mailinglijsten en nieuwsbrieven

Om je op de hoogte te houden van onze beste aanbiedingen of laatste nieuwtjes, versturen we nieuwsbrieven. Hiervoor gebruiken we de software van MailChimp. De gegevens die we hiervoor gebruiken zijn je naam en e-mailadres. Deze worden nooit door MailChimp gebruikt voor hun eigen doelen, maar wel goed beveiligd.

Onderaan elke e-mail die via MailChimp is verstuurd, zie je een ‘uitschrijf-button’. Wil je geen e-mails meer ontvangen? Schrijf je dan alsjeblieft uit. We willen je inbox niet onnodig vullen.

Verder gebruikt MailChimp cookies en andere digitale tracking systems om te zien of e-mails worden geopend en gelezen. Zo kunnen we onze e-mails blijven afstemmen op de wensen van onze klanten. MailChimp heeft hierbij trouwens wel het recht om je gegevens te gebruiken voor het verbeteren van hun dienstverlening en kan je gegevens om die reden ook met derden delen.

Verzending van producten

Zodra je een bestelling bij ons plaatst, gaan wij aan de slag om je bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Hiervoor werken we samen met PostNL. We delen daarom je naam, adres en woonplaats met PostNL. PostNL gebruikt deze persoonsgegevens puur en alleen voor het (laten) bezorgen van jouw bestelling.

Waarom we jouw gegevens verwerken

Algemeen
We gebruiken jouw persoonsgegevens alleen om onze dienstverlening uit te voeren. Wanneer je een product koopt, een account in onze webshop aanmaakt, een nieuwbrief wilt ontvangen of contact opneemt met onze klantenservice. We gebruiken je persoonsgegevens niet voor directe marketing en delen deze gegevens ook niet met anderen. Alleen wanneer wij moeten voldoen aan boekhoudverplichting en andere administratieve verplichtingen, kunnen we je gegevens delen met de desbetreffende partij. Die partij heeft altijd geheimhoudingsplicht. Dat kan zijn door een overeenkomst die we met die partij hebben, door een eed of een andere wettelijke verplichting.

Automatisch verzamelde gegevens
We gebruiken ook tools die automatisch gegevens verzamelen. Deze gegevens zijn geen persoonsgegevens. We kunnen dus niet jouw identiteit achterhalen via die gegevens. Het gaat hierbij om gegevens als IP-adres, webbrowser, besturingssysteem e.d. Deze gegevens gebruiken we puur om onze dienstverlening te blijven verbeteren, zodat onze webshop altijd naar behoren blijft werken.

Wettelijke verplichting
Het zou in theorie kunnen dat we jouw gegevens vanwege een wettelijke verplichting (denk aan een fiscaal of strafrechtelijk onderzoek) moeten delen. Natuurlijk zullen we ons hier, binnen de grenzen van de wet, tegen verzetten.

Hoe lang we jouw persoonsgegevens bewaren

Zolang je klant bij ons bent, een profiel hebt in onze webshop of onze nieuwsbrief ontvangt, bewaren we jouw gegevens. We bewaren jouw klantprofiel dus totdat je ons laat weten dat je niet meer van onze diensten gebruik wilt maken.

Jouw facturen met persoonsgegevens bewaren we zolang we dat volgens de administratieve verplichtingen moeten doen.

De bezoekersgegevens (zoals cookies) bewaren we alleen zolang dat verplicht is en maximaal 24 maanden. Daarna vragen we je opnieuw toestemming om cookies te mogen gebruiken.

Welke rechten je hebt

De wet in Nederland en de regels binnen de EU geven je bepaalde rechten rondom de persoonsgegevens die wij verwerken en opslaan. We leggen je nu uit welke rechten dit zijn en hoe je daarvan gebruik kan maken.

Voor we dat doen willen we je vertellen dat we in principe alleen afschriften en kopieën van je persoonsgegevens alleen versturen naar het e-mailadres dat bij ons bekend is. Wil je dit op een ander e-mailadres of via de post ontvangen, dan kunnen wij je vragen je te legitimeren. Je wilt natuurlijk niet dat iemand anders je gegevens opvraagt, maar geen zorgen, we houden altijd alle verzoeken bij.

Heb je het vermoeden dat we je persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken? Je kunt dan altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. We verwijzen je hiervoor naar hun website: https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl.

Gegevens inzien, wijzigen, beperken of verwijderen

Jouw gegevens zijn en blijven altijd jouw gegevens. Jij bepaalt dus wat we van je (mogen) weten. Wil je weten wat wij van jou aan persoonsgegevens hebben? Dat kan! Je kunt ons, vragen om inzage in die gegevens. We reageren binnen 14 dagen op je verzoek!

Ook als je je gegevens wilt wijzigen, niet wilt dat we bepaalde gegevens verwerken, wilt dat we je gegevens naar een door jou genoemde organisatie toesturen of de toestemming voor gegevens verwerking wilt intrekken, kun je ons dit laten weten. We reageren binnen 14 dagen op je verzoek.

Het verzoek tot inzage, wijziging, verwijdering en overdracht van jouw persoonsgegevens kan je doen via [email protected]. Dit kun je ook doen als je bezwaar hebt, een klacht over de naleving van deze privacyverklaring of de toestemming voor het verwerken van jouw persoonsgegevens wilt intrekken.

Heb je bij ons een account aangemaakt? Wist je dat je dan altijd jouw gegevens kan inzien en wijzigen via jouw account? Log in en regel het meteen!

Hoe je ons kunt bereiken:

Verwerkingsverantwoordelijke: Gadget House

Vestigingsadres:
Bottelaarpassage 57
1315 EP Almere

E-mailadres: [email protected]
Telefoonnummer: 06-40822454